Fyll i låneansökan


Så går låneansökningsprocessen till

1. Låneansökan

2. Vi kontaktar dig

3. Låneförhandlingar

4. Låneerbjudande

5. Bostadsköp


Det första steget mot en ny bostad är att fylla i låneansökan. Med samma ansökan kan du ansöka om ett nytt bolån eller om att flytta ett befintligt lån till Handelsbanken.

Låneansökan

Om du redan är vår kund kan du fylla i låneansökan i nätbanken. Fyll i ansökan så noggrant som möjligt eftersom det påskyndar behandlingen. Du kan fylla i ansökan även om du ännu inte har hittat en lämplig bostad.

Det är lätt att fylla i ansökan. Du behöver bara följande uppgifter:

  • månadsinkomster
  • nuvarande lån
  • besparingar
  • utgifter

Om ni är två som ansöker om lån behövs motsvarande uppgifter också för den andra personen. När du har skickat in din låneansökan tar vi snart kontakt med dig.

Vi kontaktar dig

Vi ringer upp dig när vi har fått din låneansökan. Vi gör en kort genomgång av ansökan och ber vid behov om ytterligare information.

Låneförhandlingar

Vid förhandlingarna går vi tillsammans igenom detaljerna i din låneansökan och skräddarsyr den bästa lånelösningen för dig. Vi diskuterar bland annat följande:

  • Vilken typ av bostad har du tänkt köpa eller bygga?
  • Hur stora amorteringar är du beredd att betala?
  • Har du egna besparingar? Hur stort lån behöver du?
  • Hur höga är boendekostnaderna?

Efter låneförhandlingarna får du ett låneerbjudande.

Låneerbjudande

Av låneerbjudandet framgår hur stort lån du kan få och på vilka villkor. Då kommer du vidare i dina planer och kan leta efter lämpliga objekt.

Det preliminära låneerbjudandet är inte bindande för dig eller banken – de slutliga lånepappren skrivs först i samband med bostadsaffären.

Bostadsköp

Ta kontakt med din egen kontaktperson när säljaren har godkänt ditt anbud. Då får du veta mer om vilka dokument som ska lämnas in till banken och sedan kommer ni tillsammans överens om vilken dag affären genomförs och lånet lyfts. Kom ihåg att ta med dina identitetshandlingar till köpetillfället.

Hos oss kan du göra bostadsaffären också helt digitalt.
Digitala bostadsaffärer

Be om låneerbjudande

Lämna begäran om kontakt

Back To Top