Laina-aika vaihtelee muun muassa lainan määrän ja käyttötarkoituksen mukaan. Lainan maksutapa ja laina-aika vaikuttavat maksuerän suuruuteen ja muutoksiin.

Laske, minkä suuruisen lainan voisit ottaa


Lainan takaisinmaksu mitoitetaan sinulle sopivaksi

Laina-aika vaikuttaa kuukausittaisen maksuerän suuruuteen - mitä pidempi laina-aika, sitä pienempi kuukausierä. Laina-aika mitoitetaan Handelsbankenissa aina sellaiseksi, että sinulla jää kuukausittain riittävästi rahaa myös muuhun elämiseen – ja säästämiseen.
 

Asuntolaina joustaa elämäntilanteiden mukaan

Laina-aikaa voidaan tarvittaessa muuttaa, jos elämäntilanteesi muuttuu. Voit myös sopia ajanjaksosta, jolloin pidät taukoa lainasi takaisinmaksusta esimerkiksi hoitovapaan aikana.

Halutessasi voit myös tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä lainaasi. Kaikista muutoksista lainaasi voit sopia oman yhteyshenkilösi kanssa.

Takaisinmaksutapa vaikuttaa laina-aikaan

Tasaerä on maksutapa, jossa maksut ovat aina saman suuruiset. Korkoprosentin muuttuessa joko laina-aika muuttuu (lyhenee tai pitenee) tai viimeinen maksuerä, ns. tasauserä vaihtelee. Tällöin sen suuruus poikkeaa aikaisemmista tasaeristä ja laina-aika pysyy alun perin sovittuna.

Annuiteetti on maksutapa, jossa koron noustessa maksuerä suurenee ja koron laskiessa maksuerä puolestaan pienenee. Laina-aika pysyy muuttumattomana.

Tasalyhennys on maksutapa, jossa lyhennys on aina saman suuruinen. Koron euromäärä pienenee sitä mukaa kun lainan pääoma lyhenee. Koron määrä vaihtelee myös korkoprosentin muutosten myötä.

Laske, miten lainan kuukausierä muuttuu eri laina-ajoilla

Pyydä asuntolainatarjous

Laske lainasi tarve

Back To Top