Olisiko minusta asuntosijoittajaksi? Kannattaako asuntosijoittaminen?

Asunto on sijoituksena houkuttelevan konkreettinen: kiinteää omaisuutta, jonka arvo ei heilahtele kovin herkästi ja josta saa tuottoja nopeasti ja kuukausittain. Ennen sijoitusasunnon hankintaa on kuitenkin hyvä pohtia:

  • Kuinka houkutteleva asuinalue on? Mikä on alueen yleinen vuokrataso? Kuinka paljon alueella on vuokra-asunnoille kysyntää ja tarjontaa?
  • Osaanko tulkita taloyhtiön tunnuslukuja? Miten varaudun mahdollisiin remontteihin?
  • Kuinka hyvin tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja miten suhtaudun mahdollisiin kiistatilanteisiin?
  • Miten huolehdin asunnon kunnosta vuosien saatossa?

Vuokratuottojen tarkka ennustaminen voi olla haastavaa, sillä laskelmissa on otettava huomioon mm. taloyhtiön tulevat remontit, kuukaudet, jolloin vuokralainen vaihtuu ja vuokratuotot jäävät saamatta, alueen arvonkehitys, yleinen markkinakehitys sekä mahdollisen lainan korkojen nousu.

Sijoitusasunnon hankinta lainarahalla

Tyypillisesti myös sijoitusasunnon vakuusarvo on noin 70 % hankittavan asunnon markkinahinnasta. Markkinahintaan vaikuttavat mm. asunnon kunto sekä sijainti. Handelsbankenin paikallisilla konttoreilla on paljon tietoa oman alueensa asuntomarkkinoista. Varaa aika tapaamiseen ja tule keskustelemaan kanssamme eri vaihtoehdoista sijoitusasunnon rahoittamiseksi.

Hyödyllistä tietoa

Ennen sijoitusasunnon hankintaa kannattaa tutustua huolella Suomen Vuokranantajien verkkosivustoon, josta saat hyödyllistä tietoa mm. asunnon hankintaan, vuokralaisen valintaan sekä verotukseen liittyen.
Suomen Vuokranantajat Ry

Pyydä asuntolainatarjous

Jätä yhteydenottopyyntö

Back To Top